Miten sisäinen laskenta voi pelastaa sinut?

Penalla (nimi muutettu) on rakennusliike pääkaupunkiseudulla. Viime vuonna tuli mitta täyteen kun eläkevakuutusyhtiö mätkäisi viisinumeroisen lisälaskun edelliskauden maksuista, jotka eläkeyhtiön kirjeen mukaan oli alunperin ilmoitettu alakanttiin. Tilillä vastaavasti löytyi juuri sillä hetkellä vain kolminumeroinen summa. Pena kaiveli tositteita ja teki laskelmia kaksi päivää ja yötä, ja lopulta hätiin löytyi yhden asiakkaan sopimus, josta oli näköjään viimeinen erä jäänyt laskuttamatta. Ehkä näillä rahoilla saadaan eläkepiikki kumoon, toivottavasti vielä asiakas maksaa kun aikaakin pääsi jo keikasta kulumaan… Kyseinen sopimus tuntui aikoinaan tosi hyvältä bisnekseltä, kunnes Pena tuli viime yönä laskeneeksi mitä tämän asiakkuuden todelliset kustannukset olivat olleet. Kakskyttonnia enemmän kuin tuotot. Ja monia pitkiä päiviä siinä paloi omaakin aikaa, mille Pena ei perinteisesti arvoa laske.

Mitta siis täynnä, mutta mikä neuvoksi? Pena päätti ottaa firmassaan neljä asiaa haltuun;

1) kausittainen BUDJETOINTI, joka antaa selkärangan oman talousyhtälön ymmärtämiselle ja parantamiselle, 2) TOTEUMAN säännöllinen seuranta ja vertaaminen budjettiin, 3) näihin linkittyvä KASSAVIRRAN ennustaminen, kun tuloslaskelma ei näköjään kerrokaan paljonko tilillä on tai tulee rahaa sekä 4) asiakaskohtaisen KANNATTAVUUDEN suunnittelu ja seuranta jotta jatkossa ei ainakaan huomaamatta tehdä jollekin ilmaista työtä.

graphTällaisten, yrittäjän/johdon tueksi tarkoitettujen työkalujen käyttämistä nimitetään siis
sisäiseksi laskennaksi. Vastaavasti viranomaisia varten tehtävä lakisääteinen kirjanpito on taas ulkoista laskentaa. Oman kokemuksen mukaan monessa pk-yrityksessä tyydytään pelkkään jälkimmäiseen. Sisäinen laskenta voi pelastaa sinut.

Varaa Dataclericin ilmainen TalousTunti niin visioidaan yhdessä minkälainen ratkaisu juuri sinulle sopii.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s